HEADS UP!!!

Site upgrade in progress... Core site functions are working, but some non-critical features/functions will be temporarily unavailable while we work to restore them over the next couple of weeks.

Please post any bugs you encounter, but before you do, check to see if it's already listed.

Thanks for your patience while we work to improve the community.

Sign in to follow this  
Followers 0
H0NDAXR600

BACKFIRING WHEN I LET OFF THROTTLE

2 posts in this topic

I HAVE A WR426 2001, AND HAVE A STOCK PIPE (US) WITH A VORTIP. RUN A 172 MAIN AND 45 PILOT. THE AIRBOX IS OPEN, HOWEVER I GET BACKFIRE WHEN I LET OFF THE THROTTLE (DECLERATE). PULLED THE PLUG AND ITS BROWN TO BLACK. I STARTED WITH A 165 MAIN AND HAVE GONE UP AND PROBLEM ALWAYS EXISTS. TRIED RUNNING WITH NO TIP IN THE PIPE, STILL BACKFIRES????? HAVEN'T MESSED WITH NEEDLE OR FUEL SCREW YET. ANY SUGESTIONS WOULD REALLY BE APPRECIATED.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Changing the main will not affect what happens when the throttle is closed. That is what the idle mix screw is for.

You are too lean on your idle circuit, but a little bit of popping is normal on some less restrictive aftermarket pipes.

BTW, you accidentally left your Caps Lock key on.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0