HEADS UP!!!

Site upgrade in progress... Core site functions are working, but some non-critical features/functions will be temporarily unavailable while we work to restore them over the next couple of weeks.

Please post any bugs you encounter, but before you do, check to see if it's already listed.

Thanks for your patience while we work to improve the community.

Sign in to follow this  
Followers 0
clark138

Front brake fade

3 posts in this topic

hey guys at my last hare scramble,my front brake started losing presher and scaring the hell out of me!it will pump back up then work for awhile,then i'll lose it again.I dont think its heat because it started on the first lap.their is no air in the system.oh its a 09 yz450f

jon

Share this post


Link to post
Share on other sites

If I had to guess I would say air or bubbles forming. I have the same bike and ride mx and have no problems so something is wrong. Maybe have to change you brake fluid.

Share this post


Link to post
Share on other sites

If you can pump up the pressure and it stays for a short while, I'd think either your master or slave cylinder(s) have a leak.

Clean them up and then hold pressure on the brake lever , see if you can spot a leak.

You could also have a leak in your brake line. So check it as well.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0