how does your wr400 run

i have a few issues (i think) with my wr. its a 98 model, has about 2500klm's on the clock.

following the starting procedure it seems to run ok when warm.

starts 2nd or 3rd kick, choke on seems to idle at around 3500 rpm.

this to me seems excessively high, but much less and the bike will stall.

if i start it without the choke, starts as easy but need to keep the revs over 2500k, then theres a chance it may stall (from not being fully warmed up?)

when you stop messing with the throttle, or get down the road. seems to make a 'tick' somewhere on the left side when this happens. this also happens when

the bike stalls if you are trying to kick it over.. not sure but i dont like it, scares me, makes me think theres bigger probs. or is it normal to stall if not warmed for a min/tick noise normal etc?

once its hot, it goes like a gun, will start without the hot start 1st kick, idles fine etc, but seems to run rich and you can smell plastic burning somewhere..

no idea if i have a problem, or its just the bike.

anyway, it would be good to hear how other peoples wr's run, problems or no problems.

Metal:

I have a 99 wr400. I find that mine runs pretty high RPM when started with the choke on too, tho i don't have a tach to tell me just how high. All of what you're saying to me here sounds normal save for the tick (its a noisy bike in the best of shape, but if you're noticing a distinct TICK then its probably not a good thing) and the burning plastic (perhaps you're silencer is touching the plastic cover behind your right theigh? Mine was... had to reposition it on the midpipe to prevent melting the cover altogether.)

hope this helps,

Ride safe!

Check out the WR forum, it may have some answers to your query

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now