HEADS UP!!!

Site upgrade in progress... Core site functions are working, but some non-critical features/functions will be temporarily unavailable while we work to restore them over the next couple of weeks.

Please post any bugs you encounter, but before you do, check to see if it's already listed.

Thanks for your patience while we work to improve the community.

Sign in to follow this  
Followers 0
gagourd

OVERHEATING

9 posts in this topic

RECENTLY BOUGHT A NEW WR426 LEFTOVER FROM A SHUT DOWN YAMAHA SHOP. IF BIKE IDLES FOR 4-5 MINUTES COOLANT SPITS FORM THE OVERFLOW TUBE, THE SAME THING HAPPENS IN TIGHT WOODS WHERE HIGH SPEEDS ARE NOT AN OPTION. DOES THIS SOUND LIKE A BAD RADIATOR CAP OR IS THIS NORMAL

Share this post


Link to post
Share on other sites

Its kind of weird but my bike, since day 1, has always required to be idling 5 minutes before I can take off on it or it will cut out and sputter and this is in hot or cold weather. (more so in cold obviously)

And I have a buddy that had a 99YZ and he could fire it up and just take off.

I never could figure that one out.

Share this post


Link to post
Share on other sites

RECENTLY BOUGHT A NEW WR426 LEFTOVER FROM A SHUT DOWN YAMAHA SHOP. IF BIKE IDLES FOR 4-5 MINUTES COOLANT SPITS FORM THE OVERFLOW TUBE, THE SAME THING HAPPENS IN TIGHT WOODS WHERE HIGH SPEEDS ARE NOT AN OPTION. DOES THIS SOUND LIKE A BAD RADIATOR CAP OR IS THIS NORMAL

I'd say not normal. I have a WR426 and ride it in slow trials, super hot weather (was up to 92 last weekend on my ride) and I have never had coolant spill, level have been rock solid too. Even after I'm idling.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Its kind of weird but my bike, since day 1, has always required to be idling 5 minutes before I can take off on it or it will cut out and sputter and this is in hot or cold weather. (more so in cold obviously)

And I have a buddy that had a 99YZ and he could fire it up and just take off.

I never could figure that one out.

I can ride right away with no trouble, I do get a flat spot if I snap the throttle real quick :) before its fully warmed up is all.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Yeah it has a resevoir bottle. when it overheated in the woods the res. bottle filled up and then over flowed until almost empty. I realize that once the bike cooled most of coolant went back to the radiator, but this just dosnt seem normal. after all its supposed to be a woods bike. :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Its kind of weird but my bike, since day 1, has always required to be idling 5 minutes before I can take off on it or it will cut out and sputter and this is in hot or cold weather. (more so in cold obviously)

And I have a buddy that had a 99YZ and he could fire it up and just take off.

I never could figure that one out.

Darin...

Thats cause your jetting still Sucks after all these years.... :)

Bonzai :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Probably does, :thumbsup:but if so then Bill's sucks and more importantly Taffy's does.

Is that what your saying, Taffy dosent know jetting! :D

Actually I think it was because of the WR jetting that my bike took so long to warm up. Its not so bad now :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0