oo yz426f eating spark plugs

Every time i wash my yz (not power wash) it pop´s back fire and it won´t start until i put a new sprak plug.

Last time i washed her, i put a new spark plug, then i ride for a few minutes, to dry it up.

Than next morning it start´s OK (like usual when it as a new spark) but after ride like 30 minutes the motor shot down...

I take the spark plug of and it was black (very black) then i put a new one, it run´s fine for another 30 minutes , than the same....

- i clean the carb

-check the oil level- OK

-put a smaller main jet (cause i think it was to ritch)

Put a new plug it start´s ok like allways when the spark plug is clean. and it do me the same after a will of riding...

HELP HELP HELP

-What do you think:

carb problem ???

electrical poblem???

Does it hever hapend to someone?!?!

Thank´s for any help...:banghead:

Clean the carb, if you haven't done so. You may have a fully or partially clogged passage somewhere. I had that problem with a 250, and am having a bit of an issue with it now on a different 250.

Is the bike stock? What is your jetting now?

It´s stock, only have a FMF power core 4 and a twin air filter...

Maybe the electric valve from the carb is jetting to much gas???!!

I dont know waht to think....

But thank´s for trying to help...

....Maybe the electric valve from the carb is jetting to much gas???!!....

confused.gif

Maybe he thinks tps controls gas??

I recently had a similar problem on my 02 426. Turns out it was a plugged air vent line. One of the lines had dried mud in it and was forcing a rich condition on start up. I snipped the plugged end off the vent tube, started with a new plug, and I've been out on the track three weekends without any issues.

What brand and number is the spark plug?

mine was eatin plugs before but mine ended up being jettting

NGK cr8e

Edited by mygas
Clean the carb, if you haven't done so. You may have a fully or partially clogged passage somewhere. I had that problem with a 250, and am having a bit of an issue with it now on a different 250.

Is the bike stock? What is your jetting now?

what you mean by"clogged passage"???

Sorry but i´m from Portugal ,and some technical term´s i might dont understan...

Thank´s

mine was eatin plugs before but mine ended up being jettting

What do you do with your jetting to ended up wrigth???

the stock spark plug for the 426f is cr8e and i never foul a plug

That´s the same i use....

Lucky you...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now