04' WR450 burnt valve?

I am having a hard time starting my wr450, it only has 900 miles on it but takes up to 25 kicks to get it to run. Once it is started and warmed up, at full throttle it misses. Could this be a burnt valve or something else? I have never had to kick it more than 5 times in the past to start.

Help please, Thank you.

I am having a hard time starting my wr450, it only has 900 miles on it but takes up to 25 kicks to get it to run. Once it is started and warmed up, at full throttle it misses. Could this be a burnt valve or something else? I have never had to kick it more than 5 times in the past to start.

Help please, Thank you.

Check Compression and/or do a leak down test:thinking:

Tough to do a compresssion test with the autodecomp mechanism. Start by checking the valve clearances. These bikes do not have a history of eating valves. Have you checked the carb for clogged jets, etc?

Tough to do a compresssion test with the autodecomp mechanism. Start by checking the valve clearances. These bikes do not have a history of eating valves. Have you checked the carb for clogged jets, etc?

Yep. I'd do valve clearance check (it's very easy to do) and clean out the carby.

Make sure you have fresh fuel in it too!

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now