HEADS UP!!!

Site upgrade in progress... Core site functions are working, but some non-critical features/functions will be temporarily unavailable while we work to restore them over the next couple of weeks.

Please post any bugs you encounter, but before you do, check to see if it's already listed.

Thanks for your patience while we work to improve the community.

Sign in to follow this  
Followers 0
thrtljunky

new exhaust

8 posts in this topic

hey i just put a new fmf on the 426 but was made for the 450....fits perfect but notice more backfire on deceleration..is this the pipe or a possible valve needing adjustment????

Share this post


Link to post
Share on other sites

Did you rejett for the pipe? Pop on decel after putting on a new pipe sounds like a lean condition. When you upgrade your airflow, you'll need to jet richer to make up for it.

Share this post


Link to post
Share on other sites
The pipe could be a little loose, leaking exhaust. This is likely the cause if it didnt happen before.
:thumbsup: Check the header gasket and the mid pipe joint.

Share this post


Link to post
Share on other sites
did not re-jet....header gasket and joint are sealed.....jet is stock what should i try for new jet??

this can normally be cured by ritchening the pilot screw, if it does not stop popping on decel by the time you are at 3 turns out you will need a bigger pilot jet

Share this post


Link to post
Share on other sites

I installed a white bro's carbon pro on my 06 and it popped like that. I raised the needle two clicks and installed bigger main. Problem fixed.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0