HEADS UP!!!

Site upgrade in progress... Core site functions are working, but some non-critical features/functions will be temporarily unavailable while we work to restore them over the next couple of weeks.

Please post any bugs you encounter, but before you do, check to see if it's already listed.

Thanks for your patience while we work to improve the community.

Sign in to follow this  
Followers 0
Ducksgoquak

Burning Oil

2 posts in this topic

So long story short i managed to bend my three intake valves and took my head into a shop for some work.The three valves were replaced and installed by the shop. I recently put the bike back together (2004 yz450f) and headed to saint anthony, idaho for a week.

The bike runs great but I noticed that i was burning oil pretty badly so i figured that my piston's oil ring was bad. Feeling stupid for not replacing my piston when i just had my head off, I tore the bike back down to take a look at it and everything looks perfect.

So I am wondering if there is something the shop i took my head to could have done wrong that is allowing oil through to be burned. The oil loss is pretty significant and definitely noticable...

Thanks!

Share this post


Link to post
Share on other sites

They could have failed to install, or damaged during installation, one or all of the intake valve seals.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0