HEADS UP!!!

Site upgrade in progress... Core site functions are working, but some non-critical features/functions will be temporarily unavailable while we work to restore them over the next couple of weeks.

Please post any bugs you encounter, but before you do, check to see if it's already listed.

Thanks for your patience while we work to improve the community.

Sign in to follow this  
Followers 0
damage426

wr426 carb issue

4 posts in this topic

I have an 01' Wr426 that bogs when i give lots of throttle off idle. i just took the carb apart to replace the accelerater pump and clean it. i also turned all the screws to the original position after taking it apart. Would this be the pilot jet causing it to bog off idle? Also, when reving it up in neutral the head pipe gets bright orange after only about 20 second, before it would only do this idling with the choke on for about a minute. If i'm running to lean could this damage the engine on this model?

Share this post


Link to post
Share on other sites

seems like you're ridding lean.

check if the hot start is not turn on (and if it works well).

Share this post


Link to post
Share on other sites

I would need some more info to help. What jets are you running? Did you check the acc pump timing? Have you done the BK mod? What altitude do you ride?

Share this post


Link to post
Share on other sites
I have an 01' Wr426 that bogs when i give lots of throttle off idle. i just took the carb apart to replace the accelerater pump and clean it. i also turned all the screws to the original position after taking it apart. Would this be the pilot jet causing it to bog off idle? Also, when reving it up in neutral the head pipe gets bright orange after only about 20 second, before it would only do this idling with the choke on for about a minute. If i'm running to lean could this damage the engine on this model?

If you rev this bike in neutral, the header will glow instantly. When the bike is cool, take your middle finger and flick the header. You will see how paper thin it is,and when fire is running through it, you will see it :D

It is probably your accelerator pump causing it to bog when you flick the throttle to quick off idle. But unless its very excessive or your racing, just bring the motor up to about 2500 rpms before twisting your throttle wide open. All of these bikes will bog or die from idle to instant wide open, just half to determine if its excessive in your riding style. :applause:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0