HEADS UP!!!

Site upgrade in progress... Core site functions are working, but some non-critical features/functions will be temporarily unavailable while we work to restore them over the next couple of weeks.

Please post any bugs you encounter, but before you do, check to see if it's already listed.

Thanks for your patience while we work to improve the community.

Sign in to follow this  
Followers 0
Dougie

Did I sleep through something?

5 posts in this topic

Grey wire? I tried reading through that post but got lost pretty quickly (forgive my small brain. I just ride them folks, I don't understand their inner workings).

Here is what I gather, cut this wire, bike goes faster. This is a good thing. Now if someone can answere some simple questions...

Does my '99 have one?

If so, does this mod work on the '99 (YZ timed)?

Where the hell is it on my '99?

Can someone link the original post explaining this concept?

Thanks, Doug

Share this post


Link to post
Share on other sites

Maybe someone can correct my understanding of this. It seems to me, that the modification changes the mapping or ignition curve :D

The reports have varied from great to I can barely feel a difference. Some are also saying the "mod" is more effective on 01 bikes. It also does not seem to matter whether the bike is YZ or Dub-R timed :)

The post started on the 250 side of TTalk.

Yes you have one on your 99

It's located under the tank. It's a two wire plug with one gray and one black wire.

Bill

How's the young'n Doug?

------------------

99 WR400f, YZ timed, MX-Tech suspension, Scotts steering damper, White Bros E-Series (12 discs), tapered header and a/f. Kouba T-handle for the fuel screw. Works Connection billet throttle tube and frame guards. Cycra Pro-Bend, triple clamp mount handguards. Thumper Racing rad guards , Renthal Jimmy Button highs, YZ Tank and IMS seat, YZ number plate, odo removed, EKP, 48PJ, 175MJ at 500-1000' Thanks James Dean!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Heres my 2 cents

I cut the wire and I did not notice any power increase BUT my 40 to 55mph stuttering/surging was gone

I always thought it was a jetting problem but all I had to do was cut a little grey wire.

cut away!!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thanks Bill. And the young'n is doing just great. Thanks for asking. Getting cuter everyday (gets that from her mother). Starting to move all over the place. The days of putting her in the bouncy seat and working on the bikes will soon be over.

I figure I'll give this cutting the wire a try. What they hey, don't cost nothin', right? Seems easy enough.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0