Sign in to follow this  
Followers 0
JMC

OIL FLAKES IN FILTER?????

3 posts in this topic

NEW TO A 99 YZ400. FOUND SOME OIL "FLAKES" ON THE FILTER WHEN I CHANGED THE OIL. THEY WERE ABOUT THE SIZE OF A HEAD OF PIN. SOME WERE DARK (TRANNY? ONLY FOUND THESE THE FIRST OIL CHANGE AFTER I GOT IT) AND SILVER/METALLIC. I CHANGED THE OIL AND FILTER AGAIN AFTER ABOUT AN HOUR RIDE. STILL HAD SOME OF THE SILVER FLAKE BUT NOT AS MUCH. WENT FOR A 30 MILE TRAIL RIDE (FIRST OF THE SEASON AND FIRST ONE WITH THIS BIKE) I CHANGED THE OIL ONE MORE TIME AND FOUND LESS STILL BUT IT WAS JUST NOTICEABLE. QUESTION- IS THIS "NORMAL" OR IS IT SOMETHING TO WORRY ABOUT? I HAVE HEARD THIS IS COMMON BUT... IF THIS SEEMS TO BE A PROBLEM I MAY SELL AND BUY MY NEIGHBORS 95 XR600. ANY OPINIONS WILL BE WELCOMED!!!!!!! :thumbsup::awww:

Share this post


Link to post
Share on other sites

AHHHhhh yes...the never ending question! LOL

It is perfectly normal. One of the many reasons to change your oil frequently though. I change mine every other ride. Oil is cheap....engines aren't.

Share this post


Link to post
Share on other sites

THANKS, EASES MY MIND A BIT. SORRY GUYS I DID REPOST THIS QUESTION AGAIN, COULDN'T FIND THIS (MY FIRST POST) AND WASN'T SURE IT GOT ON THE FORUM.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0