copeking

yz426f problem

7 posts in this topic

So i purchased a 426 blown up i rebuilt it new head new jug new piston, shimed valves into spec, i set timeing chain and it started right up ran it 10 seconds, then i had to remove the head i broke the bottom half of the plag and it got stuck in the hole, i reused head gasket and now kicks over east without comp release did i mess up the cam timing? I checked it a dozen times tried everything im debating if the head gasket could cause the loss of compression and poping out of exaust,? Or is my timing somehow off? Befor someone says it yes it has fule and spark

Share this post


Link to post
Share on other sites

If it kicks easy without the compression release, you have a head or valve sealing problem. Those bike are in-lockable without the comp lever.

Share this post


Link to post
Share on other sites

NEVER reuse a head gasket that has been torqued in place, whether the engine was run or not. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

If it kicks easy without the compression release, you have a head or valve sealing problem. Those bike are in-lockable without the comp lever.

so im assuming is the head seal beacuse 2 days ago it had great compression,

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now