Sign in to follow this  
Followers 0
Smedes03crf450

Problem with front brake

5 posts in this topic

So I took my front wheel off and accidentally pulled the lever so I opened the resivor so I could pry the pads together the when I got everything bolted up the front break is not working at all

Share this post


Link to post
Share on other sites

time to bleed ... you an use the ol pump method or use a vacuum pump and pull fluid throught the bottom bleeder.  Habor Height has a Vacuum kit very cheap.

Share this post


Link to post
Share on other sites

So I took my front wheel off and accidentally pulled the lever so I opened the resivor so I could pry the pads together the when I got everything bolted up the front break is not working at all

it shouldn't matter. Keep pumping it up. The plungers could be stuck. Grab a pair of pliers and pull them out and in a few times

Share this post


Link to post
Share on other sites

time to bleed ... you an use the ol pump method or use a vacuum pump and pull fluid throught the bottom bleeder. Habor Height has a Vacuum kit very cheap.

why? As long as he didn't lose any fluid he shouldn't have to bleed since he just pushed fluid back into.the reservoir when he pushed the pads apart

Share this post


Link to post
Share on other sites

Okay yeah I didn't think I would need to bleed them like maybe I let air into the system but yeah I'll just keep pumping it is just thought it was weird

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0