Sign in to follow this  
Followers 0
qweasy

WR400 back from the dead

33 posts in this topic

I am hoping you paid nothing for this monumental project. I have built many vintage bikes from completely nothing and spent thousands just to get them road worthy running safely. Less is more for you, I am hoping you got a great deal.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I am hoping you paid nothing for this monumental project. I have built many vintage bikes from completely nothing and spent thousands just to get them road worthy running safely. Less is more for you, I am hoping you got a great deal.

It was free. I got it together with a yz250f. I have long sold the 250f and made a decent amount of money on that. This wr has been taking up space in my shop and i need something to do. :)
1 person likes this

Share this post


Link to post
Share on other sites

Got the head back on and got it timed. The engine was locked up i found out it was just the counterbalance shaft. The nut had come loose and jammed everything up. No damage luckily

1420765670696.jpg

1420765735021.jpg

1420765784767.jpg

1 person likes this

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hopefully ebay will help me out with missing parts. Need kick starter, left fork leg, grips, throttle tube, front brake master cylinder and brake line, clutch cable, compression release lever, entire exhaust. ..

Share this post


Link to post
Share on other sites

I can help you out with the compression release lever here in a couple weeks. I am doing the auto-decomp hotcam and won't ever be needing it again for my 426f(thankfully). It is yours when I get it off, if it isn't compatable to my 450f carb hotstart cable I am also installing at the same time.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I had to make a new account because tt wouldnt let me sign in for some reason. But heres an update. I have a roller!

1420874037502.jpg

1420874051218.jpg

1420874060945.jpg

1420874071063.jpg

1420874081949.jpg

1420874093714.jpg

1420874103739.jpg

1420874114784.jpg

1 person likes this

Share this post


Link to post
Share on other sites

I had to make a new account because tt wouldnt let me sign in for some reason. But heres an update. I have a roller!

looks good, btw yku need to use your email address to sign in now

Share this post


Link to post
Share on other sites

looks good, btw yku need to use your email address to sign in now

ok ill try that.

More pics:

1420920895710.jpg

1420920904765.jpg

1420920914816.jpg

1 person likes this

Share this post


Link to post
Share on other sites

ITS ALIVE!!!!!!!!

She runs. Now just need to get the rest of it put together. So many bolts missing

1420927136318.jpg

1 person likes this

Share this post


Link to post
Share on other sites

Quick update. Got it to actually stay running for a decent amout of time, let it warm up a little put a a few plastics on it. Waiting on the exhaust , airbox, clutch perch and lever and cable, grips, front brakes, gas tank petcock, rear brake master cylinder rebuild kit, bolt kit, oil and air filters.

I need suggestions on a headlight. I dont have the fairing or anything. OEM looks fairly pricy compared to universal ebay kits...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Got the header pipe and the airbox today. Should have more parts tomorrow but ill be working most of the day :(

1421271823071.jpg

1 person likes this

Share this post


Link to post
Share on other sites

Check out my gas tank! It doesnt last very long lol but the bike seems to run pretty good but i cant get it to idle. Ive played with the fuel screw some and its currently at 3 turns out. Its got a 45 pilot jet and i have the idle turned all the way up. It wont idle cold at all. With the bike warmed up it will idle really high and when i start turning the idle screw down it will suddenly drop to a very low idle and almost immediately die. I had the fuel screw backed that far out because i thought it was lean due to the "hanging idle" but because theres no decel popping and the header does not glow red even in the dark, maybe its just way too rich??

My 2 stroke is not hard to jet correctly but this wr has way too many jets...

Ps. Im running stock airbox with no lid, yz400 header with stock wr400 pipe, valves in spec.

1421645197187.jpg

1 person likes this

Share this post


Link to post
Share on other sites

Been busy but i have done a little. AP mods, got a new fuel tank petcock, emig grip because my throttle tube was broken, still in the mail is the R&D remote fuel screw, front forks, entire front brake setup, couple new pilot jets.

1421956091372.jpg

1421956103734.jpg

1421956150963.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bike wont run long from that bottle...will create a vacuum as fuel level drops (unless you poke a hole in it).

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bike wont run long from that bottle...will create a vacuum as fuel level drops (unless you poke a hole in it).

Lol yeah i had a hole punched in the top of it but i already got rid of that.

Bike will not idle at all. I have played with the fuel screw with no change. Have idle turned all the way up. The AP mod cleared up the bog i had. Does the gray wire mod apply to the 98-99 wr400?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0