HEADS UP!!!

Site upgrade in progress... Core site functions are working, but some non-critical features/functions will be temporarily unavailable while we work to restore them over the next couple of weeks.

Please post any bugs you encounter, but before you do, check to see if it's already listed.

Thanks for your patience while we work to improve the community.

Sign in to follow this  
Followers 0
hafte

WR450 Aftermarket stator issue from caltric

4 posts in this topic

Hi All,

 

I need some advice and help.

 

My orginal WR stator was broken from 1 bolt of magneto that was fallen.

 

I was ordered new aftermarket stator from caltric like this one

 

The issue is that when i mounted it there is no charging the battery exept the headlight is on at it is dim not light.

 

After some investigation (i was removed it from the bike) i found that this stator is only with one coil. Not two as shuld be on WR. Yelow and white cables are two side of one coil and after the light is on it ground one side ot the coil.

 

I try to shorten the cables without bulb and it works but when i mount bulb directly to battery it drops to 12V not 14V as shuld be.

 

Please advice if someting can be done in this case.

Is there some mod or someting.

 

celtic stator wr450.JPG

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thanks.

 

As i understant i will need now one of this regulator, and sistem will be converted to DC at all with araund 100W output.

yes, you are correct

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0