yz426f 02-Sputtering low-mid throttle, throttle sticking?help

My bike is a YZ426F 2002- I just had my valves adjusted and my bike had more power than ever..prior to the valve adjustment there was a slight sputter at lower throttle and then when I would let off of the throttle it would sputter as well..after valve adjustment as I stated prior, the bike has tons of power. Last ride, (sea level desert Ocotillo Wells) I was getting a real bad sputtering and popping on low-mid throttle (worse than before the valve adjustment), when I would twist to full throttle bike still has a ton of power...carb?? any suggestions where to start? any help or advice would be much appreciated..

Jets are clogged. It's popping because it's running too lean. Clean the jets and report back.

My bike is a YZ426F 2002- I just had my valves adjusted and my bike had more power than ever..prior to the valve adjustment there was a slight sputter at lower throttle and then when I would let off of the throttle it would sputter as well..after valve adjustment as I stated prior, the bike has tons of power. Last ride, (sea level desert Ocotillo Wells) I was getting a real bad sputtering and popping on low-mid throttle (worse than before the valve adjustment), when I would twist to full throttle bike still has a ton of power...carb?? any suggestions where to start? any help or advice would be much appreciated..

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now