HEADS UP!!!

Site upgrade in progress... Core site functions are working, but some non-critical features/functions will be temporarily unavailable while we work to restore them over the next couple of weeks.

Please post any bugs you encounter, but before you do, check to see if it's already listed.

Thanks for your patience while we work to improve the community.

Sign in to follow this  
Followers 0
Oldsmar55

Problem with clutch maybe? Need help

4 posts in this topic

So when my bikes siting in the garage not running and I put it into first an pull the clutch in the bike doesn't want to roll. It moves but it is very Little and you really have to muscle it. Funny thing is when the bikes running it seems not to have this problem. Unfortunately my mechanical expertise doesn't go far at all. Maybe I'm just an idiot but shouldn't it be easy to push my bike around in gear with the clutch pulled in. Like I said when I ride I really don't even notice a problem. I just didn't know if something might be wrong cause If there is I didn't want to make it worse. Any help would be greatly appreciated.

Share this post


Link to post
Share on other sites

That's normal. Even with a new clutch and basket, mine would drag the rear wheel while trying to push it with the motor off. As long as it's not slipping or dragging noticeably while idling in gear, everything is alright. :thumbsup:

Share this post


Link to post
Share on other sites

You might want to mention make/model/year

However... clutch 'drag' with the engine off and in gear can be a lot and is perfectly normal with a wet clutch.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I have a 2004 yz250f. Thanks for the answers. The thing that worried me is that it never seemed to do it before the other day. I stalled the bike on a bank an set it down an when I went to pick it up and roll it down the bank with the clutch in it just dragged the back wheel. It just never seemed to do that before so I figured I might have a problem. I did just recently take the clutch cover off and paint it but I never touched the inside and I also installed a new clutch perch but like I said the clutch work fine when I'm riding so I figured I couldn't have messed anything up.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0