Starting problem


6 replies to this topic
  • spyderfrode

Posted August 12, 2012 - 02:56 AM

#1

I have a problem.
When i hit the start button on my 2003 wr 450 nothing happens.
My battery is new,i have a new starter solenoid.i have checked the switch and it is ok.what could be wrong.i have no click in starter relay.

  • MANIAC998

Posted August 12, 2012 - 03:30 AM

#2

Is the bike in gear? There's a safety switch built into the clutch perch, so that the bike won't start in gear. Could it be that? Need more info.
Maniac

  • spyderfrode

Posted August 12, 2012 - 05:41 AM

#3

No,it is in neutral.
Any other suggestions??
Does the starting button go straight to the solenoid?

Visit the ThumperTalk Store for the lowest prices on motorcycle / ATV parts and accessories - Guaranteed
  • spyderfrode

Posted August 12, 2012 - 05:42 AM

#4

And the starter is okay.i tried to put 12v straight to the starter + and it starts the engine

  • miweber929

Posted August 12, 2012 - 05:52 AM

#5

The starter button goes to a relay which fires the starter.

Check the switch.

Check the relay.

You should be able to track down the issue between those two items.

  • spyderfrode

Posted August 12, 2012 - 07:18 AM

#6

Where is the relay on the bike?

  • spyderfrode

Posted August 12, 2012 - 01:01 PM

#7

It works know.a cable that goes in a relay behind the battery was cut of.




 
x

Join Our Community!

Even if you don't want to post, registered members get access to tools that make finding & following the good stuff easier.

If you enjoyed reading about "" here in the ThumperTalk archive, you'll LOVE our community. Come join ThumperTalk today!

The views and opinions expressed on this page are strictly those of the author, and have not been reviewed or approved by ThumperTalk.