The 450x and it just died after a buzzing sound up front? No electrical?


3 replies to this topic
  • craigbricknell

Posted February 24, 2012 - 04:40 PM

#1

Just pulled, cleaned and reinstall a blocked carb to my CRF450x, hit the starter button and it started beautifully but then as it was idling for a very short time I heard what I think was a sizzle from the front area of my bike. and then it stopped with a complete loss of electrical power . nada nothing. checked the 2 fuses, swapped them out but they are ok?

So I have no power at all.

What next?

Relay?

Craig Bricknell
Sydney, Australia

  • Kah Ran Nee

Posted February 24, 2012 - 06:35 PM

#2

Harness behind headlight has weak connnection spots.

Visit the ThumperTalk Store for the lowest prices on motorcycle / ATV parts and accessories - Guaranteed
  • sandman671

Posted February 24, 2012 - 07:04 PM

#3

When you removed the fuel tank the fuel tap has snagged one of wires at the two plugs behind l/h radiator. Check all conectoins there.

  • craigbricknell

Posted February 25, 2012 - 04:09 AM

#4

Well actually I now very embarrassed!.
The problem was when I thought I was checking the fuse near the battery I was just pulling an reinserting the spare fuse in the rubber holder that holds the relay and the real fuse holder.
Changed it and it started first go.
Thanks for the sugestions.
Craig





Related Content

 
x

Join Our Community!

Even if you don't want to post, registered members get access to tools that make finding & following the good stuff easier.

If you enjoyed reading about "" here in the ThumperTalk archive, you'll LOVE our community. Come join ThumperTalk today!

The views and opinions expressed on this page are strictly those of the author, and have not been reviewed or approved by ThumperTalk.