02 426 "Spawn of Satin" carb issues?


1 reply to this topic
  • gardtribe

Posted January 17, 2012 - 08:10 PM

#1

alright got an 02 yz426 wouldnt start,rebuilt carb and 2 jets were completely clogged. changed plug , new line, etc......and barely a fart from the bike..... massive compression...great spark.....and once in awhile...bra....ptttthhhh.....where to start first. first of all i really want to change cams to hot cams Stage 1 for auto decompress for obvious reasons...ie sore foot

Visit the ThumperTalk Store for the lowest prices on motorcycle / ATV parts and accessories - Guaranteed
  • grayracer513

Posted January 17, 2012 - 08:35 PM

#2

So you know, "satan" is the devil. "Satin" is a tightly woven cotton cloth finished to a high sheen.

Anyway, start by checking your starting methodology against Doug Dubach's:

http://www.yamaha-mo...troke_vid_a.mpg
http://www.yamaha-mo...troke_vid_b.mpg

If that's not working, check the flywheel alignment by seeing if the TDC mark is actually at TDC (use a probe in the spark plug hole). Then check the cam timing, then install a fresh spark plug (the 426 fouls them easily).

If none of that gets you anywhere, go back to the carb, make sure that all the jets are 100% clear, that there's an O-ring on the fuel mixture screw, and that the screw is set to about 1 3/4 turns out as a starting point.





Related Content

 
x

Join Our Community!

Even if you don't want to post, registered members get access to tools that make finding & following the good stuff easier.

If you enjoyed reading about "" here in the ThumperTalk archive, you'll LOVE our community. Come join ThumperTalk today!

The views and opinions expressed on this page are strictly those of the author, and have not been reviewed or approved by ThumperTalk.