2001 YZ 426 jetting help


2 replies to this topic
  • dtha70

Posted January 03, 2012 - 11:48 PM

#1

bike fires up fairly easily(i can get it going in a couple of hard kicks) has good snap, but pops alot and the idle hangs when I let off the throttle. i put all jetting back to stock because the previous owner rode in colorado(much higher than phoenix) header glows crazy red(probably not a big deal) i just installed an R&D powerbowl 2 with the new AP linkage spring and a full carb rebuild. ap squirt is good, adjustable leak jet set to about 55, just want to get rid of this pop/backfire.

thanks for any help

Visit the ThumperTalk Store for the lowest prices on motorcycle / ATV parts and accessories - Guaranteed
  • RasmusDK

Posted January 04, 2012 - 04:55 AM

#2

Check out it "carburetor" section in this thread http://www.thumperta...ad.php?t=447989

  • grayracer513

Posted January 04, 2012 - 08:14 AM

#3

Check out it "carburetor" section in this thread http://www.thumperta...ad.php?t=447989


Read "Backfire on Decel", "how to adjust the pilot", and "How to confirm the pilot setting". Your symptoms indicate lean idle and possibly tight intake valves.





Related Content

 
x

Join Our Community!

Even if you don't want to post, registered members get access to tools that make finding & following the good stuff easier.

If you enjoyed reading about "" here in the ThumperTalk archive, you'll LOVE our community. Come join ThumperTalk today!

The views and opinions expressed on this page are strictly those of the author, and have not been reviewed or approved by ThumperTalk.