426 very weak spark


No replies to this topic
  • wack01

Posted December 04, 2011 - 12:31 PM

#1

Hi have an issue after washing and degreasing my bike. I started the bike up after letting it dry for a bit and it ran and sputter off. I have a very weak spark, You can't even see it, only if I kickover the bike and feel a very weak spark.

I checked all the connections with a ohm meter and found that the coil was out of spec, so bought a used one same results. So then I decided to do the coil on spark mod with a denson coil still very weak spark.
I also checked the stator and cdi box with ohm all with in specs.
I cleaned all the connections with electronics cleaner also.
I made sure the ground was good on the coil also.
Killswitch works also.
Also installed a new spark plug


So what gives? :foul:How many ground points are on this bike? maybe if clean them it will work?
Also the bike has both hotcams installed.
Any help will be appreciated thanks





Related Content

Reviews

Yamaha YZ450F 2017 by Chris.GVS


Yamaha YZ450F 2017
  • - - - - -
  • 0 reviews
Forums
Photo

First Hare scramble tips by dhend8


Dirt Bike   General Dirt Bike Forums   General Dirt Bike Discussion
  • Hot  33 replies
Wiki
WR Camshaft Swap Info - last post by jamesm113

WR Camshaft Swap Info


Articles
  • 0 replies
Forums
Photo

2016 YZ450 by CaptainKnobby


Dirt Bike   Dirt Bike Technical Forums   Suspension
  • Hot  59 replies
Forums
Photo

YZ450F 03 Sparks driving me crazy by SirAttard


Dirt Bike   Make / Model Specific   Yamaha   YZ 400/426/450
  • 5 replies
 
x

Join Our Community!

Even if you don't want to post, registered members get access to tools that make finding & following the good stuff easier.

If you enjoyed reading about "" here in the ThumperTalk archive, you'll LOVE our community. Come join ThumperTalk today!

The views and opinions expressed on this page are strictly those of the author, and have not been reviewed or approved by ThumperTalk.