It has begun... 99 Rebuild!


52 replies to this topic
  • WReese

Posted October 04, 2011 - 02:34 PM

#21

Sick man. Your trees and and powder coated frame are nasty. gives me so many ideas for mine. Keep it up.

  • redswr

Posted October 04, 2011 - 03:48 PM

#22

Sick man. Your trees and and powder coated frame are nasty. gives me so many ideas for mine. Keep it up.


Umm thanks? :smashpc:


:thumbsup:

  • redswr

Posted October 04, 2011 - 10:09 PM

#23

ok so i didn't get much done...lol. i did how ever try and replace the front wheel bearings but i guess i need a press cause i can't get the new bearings in :smashpc: I put the forks on and the headlight, tossed the front wheel on just to get a pic.

my cluttered work space:
Posted Image

just checking it out:
Posted Image

Edited by redswr, October 04, 2011 - 10:57 PM.


  • SXP

Posted October 05, 2011 - 05:22 AM

#24

ok got my forks rebuilt tonight... new bushings and seals, hopefully the right amount of oil cause yamaha marks it by mm instead of oz's, i put 16 in it (half the bottle...lol) my MMI buddy was there and said go ahead if it blows the seals it blows them :smashpc: hopefully it doesn't though.


I say fire your MMI buddy:bonk:

Do it right - it's clearly spelt out in the manual.

Looking good. Keep it coming:thumbsup:

BTW, would you mind sharing your source for the black plastic?

  • redswr

Posted October 05, 2011 - 01:14 PM

#25

I say fire your MMI buddy:bonk:

Do it right - it's clearly spelt out in the manual.

Looking good. Keep it coming:thumbsup:

BTW, would you mind sharing your source for the black plastic?


I just got the side panels and fork guards black... Side panels were motosport clearance, I think only 3 left now.

Mind telling me what your manual says???

  • wags450

Posted October 05, 2011 - 01:16 PM

#26

That blue on the clamps and hubs is such a sweet shade of blue. Looks really nice

  • SXP

Posted October 05, 2011 - 08:11 PM

#27

Mind telling me what your manual says???


Check your PM in about an hour. I've posted the relevant pages from the manual.

  • ArcticWR400

Posted October 06, 2011 - 02:00 PM

#28

ok so i didn't get much done...lol. i did how ever try and replace the front wheel bearings but i guess i need a press cause i can't get the new bearings in :thumbsup:


I replaced my 99's front and rear wheel bearings last fall, getting ready to do it again here this fall... didn't need a press... if you take a block of wood and lay it against the bearing you can tap it in with a mallett... at least that's what I did. :smashpc:

Edited by ArcticWR400, October 06, 2011 - 02:01 PM.
spelling


  • redswr

Posted October 06, 2011 - 03:59 PM

#29

soda blasting + rain = a whole hell of a lot of mess to clean up :smashpc:

  • NW ADV

Posted October 07, 2011 - 07:11 AM

#30

soda blasting + rain = a whole hell of a lot of mess to clean up :thumbsup:


This post deserves a pic.....

NW

Visit the ThumperTalk Store for the lowest prices on motorcycle / ATV parts and accessories - Guaranteed
  • redswr

Posted October 07, 2011 - 01:37 PM

#31

This post deserves a pic.....

NW

:ride: I shoulda taken one!

Alright well I just got all my plastics in and bike bandit sent me 2 rear fenders! An acerbis and a polisport... Double checked all my order sheets and I only ordered the polisport so I guess I got lucky! :thumbsup:

  • alfie

Posted October 07, 2011 - 01:49 PM

#32

I loved my old wr 400 until it was stolen by some scrot. I still think of as one of the best bikes i owned. Its good to see all your hard work coming together.

  • redswr

Posted October 09, 2011 - 09:14 PM

#33

I loved my old wr 400 until it was stolen by some scrot. I still think of as one of the best bikes i owned. Its good to see all your hard work coming together.


that sucks man... thats how i got into the WR400 was my brand new 2005 Suzuki Z400 was stolen and i didn't have insurance plus i paid cash so i had no fall back at all, buddy of mine had it at work and wanted a new one so i bought it from him.

Well I just got back from a really long weekend away and just tossed on the body work real quick to check it out
Posted Image

for some reason this little cable holder (i forget what goes in it) is hitting the front fender too :thumbsup:
Posted Image

  • redswr

Posted October 10, 2011 - 07:59 PM

#34

ok i just bent that out to where it clears the fender now...lol. Put my new petcock on too!

  • Markjb85

Posted October 10, 2011 - 08:32 PM

#35

for some reason this little cable holder (i forget what goes in it) is hitting the front fender too :thumbsup:
Posted Image



Clutch cable goes through there. I was scratching my head for a while over that one too.

  • redswr

Posted October 16, 2011 - 12:11 AM

#36

Clutch cable goes through there. I was scratching my head for a while over that one too.


thanks :thumbsup: this is going pretty slow as i'm getting pissed at my lack of help... got the new bearings in the front wheel finally and i'm going to try and true it tomorrow. Trying to figure out what finish on my swingarm too

  • Bazzaboy7

Posted October 16, 2011 - 08:22 AM

#37

Hi there - just wanted to say what a great job you're doing on the WR. I bought one which needed some work - the guy I bought it from did an enduro, it stopped and he never got it started again !! So he left it in a shit state over winter with a view to start it again in the spring ... which turned into summer .... then he decided to sell it !!
Got a good deal and I've been busy removing parts, cleaning, refitting etc etc etc.

I have a question while you're getting round (get-it) to the front wheel ....
Mine has a speedo drive on the r/h/s with a single spacer on the l/h/s - however when I come to put the spindle there does not seem to be enough spacing to take up the distance between the forks .... in other words the wheel can still move sideways ..... Am I missing a spacer somewhere or could it be that the speedo drive is incorrect ?
If you could possibly show me your set-up (or at least describe it) I may be able to work it out !

Thanks in advance and keep up the good work - will be well worth all the hours ................ and remember not to let your brother have it afterwards ;o)

Cheers from the UK - Baz

  • redswr

Posted October 16, 2011 - 07:43 PM

#38

thanks man... does the speedo spacer still have a metal spacer in it? should all be attached

  • Bazzaboy7

Posted October 17, 2011 - 12:36 AM

#39

thanks man... does the speedo spacer still have a metal spacer in it? should all be attached


Hi - there's no spacer on the speedo drive side.... :ride:

The speedo drive sits nicely within the guides on the inside of the fork (to stop it from turning) and then sits up against the speedo drive (to ensure it drives the speedo gearing).
Having said that - when it is all pushed across to the left (when viewed from in front) the wheel definately does seem to be TOO FAR over to the left and leaves a gap outside the spacer on the right side :worthy:

Would appreciate any other input or pics of what I should have there - when you get a chance. :thumbsup:

Cheers - Baz

  • redswr

Posted October 17, 2011 - 01:01 AM

#40

you can see what i'm talking about on the photo here http://www.ebay.com/...#ht_2656wt_1037 i'm not running a speedo on mine so the cables cut. Bike bandit wants $98 for that part :thumbsup:




 
x

Join Our Community!

Even if you don't want to post, registered members get access to tools that make finding & following the good stuff easier.

If you enjoyed reading about "" here in the ThumperTalk archive, you'll LOVE our community. Come join ThumperTalk today!

The views and opinions expressed on this page are strictly those of the author, and have not been reviewed or approved by ThumperTalk.