WR400 3rd gear !!!!



2 replies to this topic
  • Bennyroo

Posted September 05, 2003 - 06:47 PM

#1

just wondering if anyone knows what is wrong with my bike, i was riding along in 2nd gear and changed into 3rd. SLAP SLAP SLAP, i thought my chain was jumping aound on the sprockets, not the case. I selected a higher gear (4th and 5th) and put the bike under load and it was fine!! I think i have stripped 3rd gear out, it definaly feels, looks and sounds like it?? any suggestions??? also bike has only done 4.500 k's.... :D :D :D :) :D :D :D :D

Visit the ThumperTalk Store for the lowest prices on motorcycle / ATV parts and accessories - Guaranteed
  • Sylvain

Posted September 06, 2003 - 11:15 AM

#2

Check the oil filter
Have someone knowledgeable look at it
Shifter fork ?????

  • Bennyroo

Posted September 06, 2003 - 05:06 PM

#3

Checked the oil filter, there are fine bits of metal in there...(to many fine bits of metal(, let the oil settle over night too and there are minute bits of metal sitting on the bottom of the container. :D

Keeping in mind that i only baught the bike 2 months ago and have only been for about 10 rides on it, do you guys think i should take it back to the dealer, (he should fix it with a bit of discount,good bloke) and get him to minus the repair cost of another bike?? I do not believe that this bike will be healthy in the long run with all those fine bits of metal (the ones that penetrate the oil filter) floating around inside! :D :D :D :) :D




 
x

Join Our Community!

Even if you don't want to post, registered members get access to tools that make finding & following the good stuff easier.

If you enjoyed reading about "" here in the ThumperTalk archive, you'll LOVE our community. Come join ThumperTalk today!

The views and opinions expressed on this page are strictly those of the author, and have not been reviewed or approved by ThumperTalk.