problem with 06 wr450f


7 replies to this topic
  • nathan-yel

Posted July 09, 2011 - 11:23 PM

#1

hey fellas im only new to this forum.
i acutlly only made an account today so i could try and get some help with this problem.
all off a sudden my oil seems to be disapearing into my radiator and is leaking out of the bottom left hand corner of the right radiator on the right had side just somewhere above the header pipe it has all of a sudden done this im not sure if the radiator has a split in it or what is going on. i was thinking it is possible as i have just put alloy radiator guards and may be rubbing but even if that is the case im still left to wonder what the oil is doing in there?
cheers fellas any info would be much appreciated.
cheers nate

  • nathan-yel

Posted July 09, 2011 - 11:33 PM

#2

Remove all Advertisements
hey fellas im only new to this forum.
i acutlly only made an account today so i could try and get some help with this problem.
all off a sudden my oil seems to be disapearing into my radiator and is leaking out of the bottom left hand corner of the right radiator on the right had side just somewhere above the header pipe it has all of a sudden done this im not sure if the radiator has a split in it or what is going on. i was thinking it is possible as i have just put alloy radiator guards and may be rubbing but even if that is the case im still left to wonder what the oil is doing in there?
cheers fellas any info would be much appreciated.
cheers nate

  • pigpen966

Posted July 10, 2011 - 12:13 AM

#3

I don't know about the wr's but on my Yz450 there is a plug in the cyclinder where the manual decompression was located on the older models. It is almost looks like a freeze plug. It sounds like yours has come out. Mine did the same thing. Easy fix

  • nathan-yel

Posted July 10, 2011 - 12:39 AM

#4

is that in the radiator is it man?

Visit the ThumperTalk Store for the lowest prices on motorcycle / ATV parts and accessories - Guaranteed
  • miweber929

Posted July 10, 2011 - 05:37 AM

#5

What year WR, 03-06? Guessing here but you owe me if I'm right:

There is a manual decompressor plug where the older WR's had a manual decompression lever right above the header that likes to fail/fall out and will spray oil towards the radiator when running.

It's a common issue and either put in another Yamaha plug and watch for it to happen again and do the same thing in a few seasons or search in the Stickys and someone makes a metal plug that should last much longer. The plug is right above thhe header which you can see and feel fairly easily.

If that's not it, sorry, no idea how oil can leak out a radiator like that.

Mike

  • miweber929

Posted July 10, 2011 - 05:42 AM

#6

I replied the same thing to your other post, it's the plug. Located on the head above the header. Search the forum for it, LOTS of info about it.

Mike

  • William1

Posted July 10, 2011 - 10:31 AM

#7

Posts merged.

  • SPLATT

Posted July 10, 2011 - 10:35 AM

#8

Here's a thread that addresses the problem you seem to be having. I posted some links to some pics of the area in question.
http://www.thumperta...5472&highlight=

Steve




 
x

Join Our Community!

Even if you don't want to post, registered members get access to tools that make finding & following the good stuff easier.

If you enjoyed reading about "" here in the ThumperTalk archive, you'll LOVE our community. Come join ThumperTalk today!

The views and opinions expressed on this page are strictly those of the author, and have not been reviewed or approved by ThumperTalk.