Idle problem


2 replies to this topic
  • tom nolan

Posted April 14, 2011 - 10:10 AM

#1

I'm Tom and I have a problem with the idle on my rather vintage 98 YZ 400. Sometimes it idles too fast (so I reset it) and sometimes it wants to die (so I reset it) After re-adjusting the idle it will be OK until I give it a hard ride and than I'm back to adjusting the idle again and again. Any thoughts on fixes for such a problem. NOTE: I replaced a cracked vacuum release plate a few years ago on the slider. That caused a really high idle all the time.

Thanks in advance,

Tom Nolan

Visit the ThumperTalk Store for the lowest prices on motorcycle / ATV parts and accessories - Guaranteed
  • spdnjoe

Posted April 14, 2011 - 11:35 AM

#2

clean out the jets, ESPECIALLY the pilot.

  • tom nolan

Posted April 14, 2011 - 11:53 AM

#3

thanks, I'll give that a try





Related Content

Forums
Photo
Supercross

Wilson the Blue Privateer by jetfuel


Dirt Bike   Special Interest Forums   Pro Racing
  • Hot  50 replies
Forums
Photo

James Stewart back on a YZ450F by YamaLink


Dirt Bike   Special Interest Forums   Pro Racing
  • Hot  47 replies
Forums
Photo

2016 YZ450 by CaptainKnobby


Dirt Bike   Dirt Bike Technical Forums   Suspension
  • Hot  59 replies
Forums
Photo

Should I buy this bike? help....... by Numsa Hul


Dirt Bike   General Dirt Bike Forums   What bike should I buy?
  • * * * * *
  • 10 replies
Forums
Photo

Megabomb Fitment by 288yz450


Dirt Bike   Make / Model Specific   Yamaha   YZ 400/426/450
  • 1 reply
 
x

Join Our Community!

Even if you don't want to post, registered members get access to tools that make finding & following the good stuff easier.

If you enjoyed reading about "" here in the ThumperTalk archive, you'll LOVE our community. Come join ThumperTalk today!

The views and opinions expressed on this page are strictly those of the author, and have not been reviewed or approved by ThumperTalk.