2000 yz426f

2 replies to this topic
  • buzzktm

Posted December 29, 2010 - 02:34 PM


Problem with transmission, any help? 3rd gear works fine, 5th gear works fine, however, when shifted into 4th gear it acts like it wants to engage but dosen't! When in 4th it has a clanking and grinding noise and wont move forward! I can run 3rd wide open and is fine the same with fifth!
What could it be?

Visit the ThumperTalk Store for the lowest prices on motorcycle / ATV parts and accessories - Guaranteed
  • jer500

Posted December 29, 2010 - 02:35 PM


bent shift fork

  • grayracer513

Posted December 29, 2010 - 03:11 PM


Either the locking lugs on the third and fourth pinion gears are damaged (which would have bent the shift fork), or the fourth gear pair has a bunch of broken teeth. Tear the trans down before the metal debris destroys the whole engine.

Related Content


Need help by Goforaride

Dirt Bike   Dirt Bike Technical Forums   Suspension
  • Hot  68 replies

Michigan Motocross Tires by 288yz450

Dirt Bike   Dirt Bike Regional Discussion   North
  • 1 reply

Is the 2016 GYTR Yamaha YZ450F too fast? by Fryboy

Dirt Bike   Special Interest Forums   Pro Racing
  • * - - - -
  • Hot  241 replies

Is it worth it? (Cam and High compression piston) by macgi77

Dirt Bike   Make / Model Specific   Honda   CRF 150/230 F/L
  • Hot  36 replies

Snake pit oct 30th by The Anvil

Dirt Bike   Dirt Bike Regional Discussion   California
  • Hot  57 replies

Join Our Community!

Even if you don't want to post, registered members get access to tools that make finding & following the good stuff easier.

If you enjoyed reading about "" here in the ThumperTalk archive, you'll LOVE our community. Come join ThumperTalk today!

The views and opinions expressed on this page are strictly those of the author, and have not been reviewed or approved by ThumperTalk.