Idle?



1 reply to this topic
  • vs

Posted March 11, 2001 - 04:18 PM

#1

The idle on my 01 426 seems hard to adjust I like to run it on the low side but there seems to be some sort of fast idle after running the bike hard then if I blip it a few times or put it in gear it idles back to wher I set it any comments would help.

Visit the ThumperTalk Store for the lowest prices on motorcycle / ATV parts and accessories - Guaranteed
  • enmerdeur

Posted March 11, 2001 - 04:48 PM

#2

Sounds like it is running lean in the slow circuit. Try turning your fuel screw out in 1/4 turn increaments until it goes away. If you get to 2 1/2 turns from fully seated and it still has this tendancy you will need to go to the next higher size pilot jet

[This message has been edited by enmerdeur (edited 03-11-2001).]





Related Content

Forums
Photo

Snake pit oct 30th by The Anvil


Dirt Bike   Dirt Bike Regional Discussion   California
  • Hot  293 replies
Wiki
WR Camshaft Swap Info - last post by jamesm113

WR Camshaft Swap Info


Articles
  • 0 replies
Reviews

Yamaha YZ450F 2017 by Chris.GVS


Yamaha YZ450F 2017
  • - - - - -
  • 0 reviews
Forums
Photo

2016 YZ450 by CaptainKnobby


Dirt Bike   Dirt Bike Technical Forums   Suspension
  • Hot  59 replies
Forums
Photo

Megabomb Fitment by 288yz450


Dirt Bike   Make / Model Specific   Yamaha   YZ 400/426/450
  • 1 reply
 
x

Join Our Community!

Even if you don't want to post, registered members get access to tools that make finding & following the good stuff easier.

If you enjoyed reading about "" here in the ThumperTalk archive, you'll LOVE our community. Come join ThumperTalk today!

The views and opinions expressed on this page are strictly those of the author, and have not been reviewed or approved by ThumperTalk.