pw 80 oil injection


2 replies to this topic
  • motomatt16

Posted 24 July 2010 - 02:44 PM

#1

i was given a 99 pw80 a few weks ago. it had a bad top end because the previous owner ran it out of oil. however there is still oil in the tank. maybe he tried adding some after it stopped running he doesnt remember if it did or not. i am worried that the oil injection wont be working and i will just blow it up again if i try and start it. how can i test if it works?

  • Smacaroni

Posted 26 July 2010 - 06:17 AM

#2

PW80s will run on piss and vinegar. Put 20:1 pre-mix in the tank, disconnect the hose from the pump to the carb on the carb side, plug the carb nipple (electrical tape would do, a length of hose with a screw in it, anything to temporarily keep the carb from sucking air in the hole), run the engine. You should get a stead drip of oil, I don't remember the PW80 specs, but the KE100 is supposed to be 3 ml per 3 minutes at idle. It might need to be primed which I forget what the procedure is since I've never had to do it. I hope someone remembers.
But I'd expect within 5 minutes of running at idle it should have primed itself if there's oil in the tank.
3ml is roughly half a teaspoon.

  • motomatt16

Posted 26 July 2010 - 05:32 PM

#3

ok thanks i put some 32:1 in from my RM so i;m sure it will be fine




 
x

Join Our Community!

Even if you don't want to post, registered members get access to tools that make finding & following the good stuff easier.

Register Close
If you enjoyed reading about "" here in the ThumperTalk archive, you'll LOVE our community. Come join ThumperTalk today!

The views and opinions expressed on this page are strictly those of the author, and have not been reviewed or approved by ThumperTalk.