Problem-nedd help


5 replies to this topic
  • bphawk48

Posted February 08, 2010 - 03:39 PM

#1

Remove all Advertisements
I have an 01 WR426. Been runinng awesome. Have been checking the oil/coolant before every ride. Road over to my buddys house and right as I got there it started steaming and overheated(Twice actually, after put water in it). I don't see it leaking coolant anywhere? I figured with it dumping that much I would see it? Any thoughts on this? Thanks

  • Paco Paez

Posted February 08, 2010 - 04:50 PM

#2

Remove all Advertisements
I have an 01 WR426. Been runinng awesome. Have been checking the oil/coolant before every ride. Road over to my buddys house and right as I got there it started steaming and overheated(Twice actually, after put water in it). I don't see it leaking coolant anywhere? I figured with it dumping that much I would see it? Any thoughts on this? Thanks


did you check the oil?

  • bphawk48

Posted February 08, 2010 - 07:50 PM

#3

did you check the oil?


I'm gonna do that tommorrow. Thats a head gasket right? That a tough replacememt?

Visit the ThumperTalk Store for the lowest prices on motorcycle / ATV parts and accessories - Guaranteed
  • rowellcory

Posted August 04, 2011 - 03:45 AM

#4

try a new radiator cap part store ford ranger v6 3.0 year 2000 fits your radiator if its not that check for pinched breather tube have you had your seat or gas tank off lately if its not that oder new gasket set because its probly a head gasget only cost me 45 dollers to do mine but im good with tools if you have a manual its pretty easy fix good luck.
:eek::ride::smirk::ride:

  • Krannie McKranface

Posted August 04, 2011 - 05:19 AM

#5

....and don't use tap water in your radiator!! It's full of calcium and will destroy the water passages. Use Distilled and a coolant mixture, or a 'non-water' fluid like Water Wetter.

  • gjscott

Posted August 05, 2011 - 09:47 AM

#6

Remove all Advertisements
I have an 01 WR426. Been runinng awesome. Have been checking the oil/coolant before every ride. Road over to my buddys house and right as I got there it started steaming and overheated(Twice actually, after put water in it). I don't see it leaking coolant anywhere? I figured with it dumping that much I would see it? Any thoughts on this? Thanks


Water pump issue maybe ?




 
x

Join Our Community!

Even if you don't want to post, registered members get access to tools that make finding & following the good stuff easier.

If you enjoyed reading about "" here in the ThumperTalk archive, you'll LOVE our community. Come join ThumperTalk today!

The views and opinions expressed on this page are strictly those of the author, and have not been reviewed or approved by ThumperTalk.