'01 426 Siezed?


1 reply to this topic
  • itscole

Posted January 31, 2010 - 07:03 PM

#1

My son went riding today. Came back, and told me that the bike ran great until it just died (locked up). He said it was really hard to get the kick started to move but was finally able to get it to kick over and eventually start. He said it ran perfect? for 10mins idle and then he rode it over some whoops and the same thing happened. I went out to the shed (its dark now). It feels different kicking it over now, somehow out of time? It almost seems I can't get a full kick out of it without compression building at the bottom of the kick? Sounds like timing skipped? Is that possible on this bike? If not what could it be? How much to fix? Or is it simple? Sure does not sound good from what he told me and what I have felt out in the dark.

Visit the ThumperTalk Store for the lowest prices on motorcycle / ATV parts and accessories - Guaranteed
  • pablo83

Posted January 31, 2010 - 09:11 PM

#2

The bike can skip timing. I've had it happen.

Another common problem with this bike is insufficient oil flow to the head after a rebuild or if the oil got too low. If this happens then one of the cams usually seizes and the gear spins on the shaft.

Click here for more info




 
x

Join Our Community!

Even if you don't want to post, registered members get access to tools that make finding & following the good stuff easier.

If you enjoyed reading about "" here in the ThumperTalk archive, you'll LOVE our community. Come join ThumperTalk today!

The views and opinions expressed on this page are strictly those of the author, and have not been reviewed or approved by ThumperTalk.