2004 yz450fs backpopping,poor idle


3 replies to this topic
  • freewill

Posted December 20, 2009 - 04:09 PM

#1

just got an 04 450, has low hours,it is backpopping when i let of the throttle,also seems to be running hot,and idles very poorly, i havent dug into anything yet.(specific) help to point me in the right direction would be greatly appreciated.:moon:

  • 426 NOOB

Posted December 20, 2009 - 09:10 PM

#2

clean the carb, the pilot jet more specifically. That will clear it up.

Visit the ThumperTalk Store for the lowest prices on motorcycle / ATV parts and accessories - Guaranteed
  • eazrider

Posted December 20, 2009 - 09:26 PM

#3

Make sure the hot start plunger hasn't corroded and is NOT stuck in the "open" position...oil it and the cable up well, water runs down the cable from washing, and corrodes the aluminum carb body....

  • freewill

Posted December 21, 2009 - 08:17 AM

#4

will do thanks a bunch,yup you were right the pilot jet was completely clogged up,bike runs and idles like it should thanks again

Edited by freewill, December 21, 2009 - 12:33 PM.






Related Content

 
x

Join Our Community!

Even if you don't want to post, registered members get access to tools that make finding & following the good stuff easier.

If you enjoyed reading about "" here in the ThumperTalk archive, you'll LOVE our community. Come join ThumperTalk today!

The views and opinions expressed on this page are strictly those of the author, and have not been reviewed or approved by ThumperTalk.