Outo Compression release not working?

4 replies to this topic
  • DirtDgr

Posted November 27, 2009 - 12:21 PM


Got a friend who has an 09 450 and it seems the compression release is not working.

Is this possible?

  • ForsheeMS

Posted November 27, 2009 - 04:59 PM


Yes. Pull the valve cover and check to see if it is working. Make sure nothing is broken while you're in there.

Visit the ThumperTalk Store for the lowest prices on motorcycle / ATV parts and accessories - Guaranteed
  • grayracer513

Posted November 27, 2009 - 09:11 PM


And what makes him think it isn't working?

Might read these:



  • DirtDgr

Posted November 28, 2009 - 07:15 AM


Well we went to go riding yesterday and it was just locked up. If you kept lots of pressure on the kickstarter long enough it would slowly push through but then lock up again as soon as it hit TDC.

Pulled the plug and it kicks through no problem, plug back in, locked up again.

This is a brand new bike with 10 hours on it.

My 1981 YZ 250 fired right up and I got to ride while he sat in the truck! hehehe

  • grayracer513

Posted November 28, 2009 - 07:47 AM


If it's that new, the dealer should be able to help him with it, but it could be a timing problem as well as a jammed or broken AD pin.

Related Content


Join Our Community!

Even if you don't want to post, registered members get access to tools that make finding & following the good stuff easier.

If you enjoyed reading about "" here in the ThumperTalk archive, you'll LOVE our community. Come join ThumperTalk today!

The views and opinions expressed on this page are strictly those of the author, and have not been reviewed or approved by ThumperTalk.