05 WR450F E-start Fail regulator/rectifer?

6 replies to this topic
  • BrettJ

Posted September 29, 2009 - 05:17 PM


Hey Guys,
Just got a 2005 wr450f and it runs great. I have a question, the bike starts fine with kick start but the electric start only works when the battery is on jumper leads. The battery is only 6 months old. I spoke to a bike mechanic who specialises in wr450f's and he said it is 90% most likely to be the regulator/rectifier.

I'm new to wr's does this sound right?


  • William1

Posted September 29, 2009 - 05:28 PM


You have to test the stator, reg/rect and the battery. It ia easy to ruin a bettery in six months. Never assume it is a part, else you just keep spending until you finally find out why. Get out the owners manual and run the tests.

  • BrettJ

Posted September 29, 2009 - 05:35 PM


cool thanks, will do

Visit the ThumperTalk Store for the lowest prices on motorcycle / ATV parts and accessories - Guaranteed
  • BrettJ

Posted September 30, 2009 - 02:52 PM


noticed both the front indicator globes are blown out, i'm thinking that this might have happened because too much voltage is going to them.
Proving it is regulator/rectifier?

  • bhulty20

Posted October 01, 2009 - 08:44 AM


im having the same problem on my 03........help!

  • BrettJ

Posted October 01, 2009 - 02:54 PM


im having the same problem on my 03........help!

I will post my results next week or so.

  • Bandit9

Posted January 07, 2010 - 08:28 AM




Join Our Community!

Even if you don't want to post, registered members get access to tools that make finding & following the good stuff easier.

If you enjoyed reading about "" here in the ThumperTalk archive, you'll LOVE our community. Come join ThumperTalk today!

The views and opinions expressed on this page are strictly those of the author, and have not been reviewed or approved by ThumperTalk.