01 yz426 radiator problem.


8 replies to this topic
  • banshee91

Posted February 22, 2009 - 12:43 PM

#1

I was out riding some trails on my bike today... got into a real messy trail where the wheels were spinnin a LOT, all of a sudden there was steam shooting out of my right hand radiator :lol: . i filled it back up with coolant and started the bike and let it warm up, i couldnt find any leaks. just wondering if theres some sort of pressure release system on the bikes. anyone had the same thing happen to them?

  • MuDPoUNdeR

Posted February 22, 2009 - 12:50 PM

#2

Did you fill your radiator with the right mixture of coolant? Or does it come premixed?

  • banshee91

Posted February 22, 2009 - 03:30 PM

#3

umm i usually mix it.. it was premixed this time, do you have any idea what it mite be? i cant figure it out theres no sign of any leaks

  • TIG88

Posted February 22, 2009 - 04:29 PM

#4

Out of the radiator cap? If so you overheated it.

Visit the ThumperTalk Store for the lowest prices on motorcycle / ATV parts and accessories - Guaranteed
  • Ztard

Posted February 22, 2009 - 05:35 PM

#5

I had my cap go bad after a few repeated muddy days...ie the bike got hot more than a few times. replaced the 1.1 cap with an Outlaw racing 1.6. Kawi sell the same cap for less

  • banshee91

Posted February 23, 2009 - 02:17 AM

#6

yeh i think it was from the cap.. so i just need to buy a new one is it?

  • matt4x4

Posted February 23, 2009 - 04:42 AM

#7

You may not need a new one - they are designed to let go if the pressure gets too great - saves your head/base gaskets. I would pressure test it to make sure it's still ok.

  • rufusz

Posted February 23, 2009 - 06:30 AM

#8

I use my 426 for enduro/woods riding, it often shoots steam out of the right hand radiator. It's just normal overheating, let it cool down, and check coolant more often. If you overheat it many times during a trip, fill radiator with water (from rivers, camelback, anything you'll find), just make sure to change it when you're home

  • TheLuckmeister

Posted February 23, 2009 - 06:52 AM

#9

Same thing with me, just replaced my cap.





Related Content

Forums
Photo

James Stewart back on a YZ450F by YamaLink


Dirt Bike   Special Interest Forums   Pro Racing
  • Hot  47 replies
Forums
Photo

1998 yz400f will not idle. by trolley


Dirt Bike   Make / Model Specific   Yamaha   YZ 400/426/450
  • Hot  32 replies
Forums
Photo

Megabomb Fitment by 288yz450


Dirt Bike   Make / Model Specific   Yamaha   YZ 400/426/450
  • 1 reply
Reviews

Yamaha YZ450F 2017 by Chris.GVS


Yamaha YZ450F 2017
  • * * * * *
  • 1 review
  • Last review by Tommyk_55
  • On January 15, 2017
Forums
Photo

05 yz450f not fast enough by RedeyeYZ


Dirt Bike   Make / Model Specific   Yamaha   YZ 400/426/450
  • Hot  38 replies
 
x

Join Our Community!

Even if you don't want to post, registered members get access to tools that make finding & following the good stuff easier.

If you enjoyed reading about "" here in the ThumperTalk archive, you'll LOVE our community. Come join ThumperTalk today!

The views and opinions expressed on this page are strictly those of the author, and have not been reviewed or approved by ThumperTalk.