new rebuild, coolant leak, can't figure it out


1 reply to this topic
  • HartsYZ450

Posted December 28, 2008 - 11:27 AM

#1

this is an 03, 450. just rebuilt it from the crankshaft up. it runs ok, untill it warms up, then coolant starts leaking out the weephole below the waterpump. put new seals in , and the shaft is realatively new. flow passage seem clear when blowing through all waterjackets, and radiators.
what am i missing?

Visit the ThumperTalk Store for the lowest prices on motorcycle / ATV parts and accessories - Guaranteed
  • qwik12beat

Posted December 28, 2008 - 12:00 PM

#2

Replace the inner/outer seals,impeller shaft, and the bearing. Your bearing is probably ol and worn letting the shaft move around, and destroying your seals. Just had the same problem:thumbsup:





Related Content

Forums
Photo
Motocross

Thinking about Yamaha 250... by Arctic Pride


Dirt Bike   Special Interest Forums   Pro Racing
  • Hot  491 replies
Forums
Photo

100 hrs on 2014 yz450f, shim valves or replace them? by ttr230rider6


Dirt Bike   Make / Model Specific   Yamaha   YZ 400/426/450
  • Hot  79 replies
Forums
Photo

First Hare scramble tips by dhend8


Dirt Bike   General Dirt Bike Forums   General Dirt Bike Discussion
  • Hot  33 replies
Forums
Photo

2016 YZ450 by CaptainKnobby


Dirt Bike   Dirt Bike Technical Forums   Suspension
  • Hot  59 replies
Forums
Photo

James Stewart back on a YZ450F by YamaLink


Dirt Bike   Special Interest Forums   Pro Racing
  • Hot  47 replies
 
x

Join Our Community!

Even if you don't want to post, registered members get access to tools that make finding & following the good stuff easier.

If you enjoyed reading about "" here in the ThumperTalk archive, you'll LOVE our community. Come join ThumperTalk today!

The views and opinions expressed on this page are strictly those of the author, and have not been reviewed or approved by ThumperTalk.