02 426 popping back

1 reply to this topic
  • 99ncxj

Posted October 17, 2008 - 02:26 PM


My 02 "stock" 426 has started popping back "thru exhaust" on decell.

I don't remember it ever doing this before but now it seems to do it all the time. I know a "properly jetted race bike" will do this, but Its strange that I don't think it ever used to do it before.

any suggestions?

Visit the ThumperTalk Store for the lowest prices on motorcycle / ATV parts and accessories - Guaranteed
  • grayracer513

Posted October 17, 2008 - 07:31 PM


Same as always:

>Check for, locate, and correct any air leaks in the exhaust.

> Check for any causes of a lean idle mixture. Try backing the mixture screw out a half turn.

Related Content


Need help by Goforaride

Dirt Bike   Dirt Bike Technical Forums   Suspension
  • Hot  68 replies

Michigan Motocross Tires by 288yz450

Dirt Bike   Dirt Bike Regional Discussion   North
  • 1 reply

YZ450F 03 Sparks driving me crazy by SirAttard

Dirt Bike   Make / Model Specific   Yamaha   YZ 400/426/450
  • 5 replies

yz400f throttle bog by yz400fmaniac

Dirt Bike   Make / Model Specific   Yamaha   YZ 400/426/450
  • * * * * *
  • Hot  28 replies

Snake pit oct 30th by The Anvil

Dirt Bike   Dirt Bike Regional Discussion   California
  • Hot  35 replies

Join Our Community!

Even if you don't want to post, registered members get access to tools that make finding & following the good stuff easier.

If you enjoyed reading about "" here in the ThumperTalk archive, you'll LOVE our community. Come join ThumperTalk today!

The views and opinions expressed on this page are strictly those of the author, and have not been reviewed or approved by ThumperTalk.