front and rear bulbs blowing


3 replies to this topic
  • doctorchopper

Posted September 28, 2008 - 10:54 AM

#1

I have an electrical problem, after about 15 min of riding or so my front and back bulbs blow. Any ideas, i was thinking voltage regulator? Shouldn't be a short as i don't think it would blow the bulbs just the fuse. I find it strange that both bulbs will blow at the same time. I tested the voltage at the battery and it varies from 13-14 volts with rpm so this seems normal to me but am unable to test it while riding for obvious resons

  • Alternative

Posted September 29, 2008 - 05:33 AM

#2

You're right, the regulator is toast. The headlight and taillight run on AC independent of the battery, so testing the voltage there isn't much help. Try testing the voltage at the actual bulb plug, you'll probably find it'll go way over 12VAC when you rev the engine.

Visit the ThumperTalk Store for the lowest prices on motorcycle / ATV parts and accessories - Guaranteed
  • doctorchopper

Posted September 29, 2008 - 06:37 AM

#3

thats right, i am getting up to 30 vac at the bulb, nice and bright for few seconds:mad: :lame: then pop.

  • William1

Posted September 29, 2008 - 06:45 AM

#4

Bad gound can also do this.




 
x

Join Our Community!

Even if you don't want to post, registered members get access to tools that make finding & following the good stuff easier.

If you enjoyed reading about "" here in the ThumperTalk archive, you'll LOVE our community. Come join ThumperTalk today!

The views and opinions expressed on this page are strictly those of the author, and have not been reviewed or approved by ThumperTalk.