moose stator fail? anyone else

1 reply to this topic
  • 2001YZF426Rider

Posted July 25, 2008 - 07:03 PM


I was riding my bike the other day and it ran fine. I shut it off for a few hours went to start it again and it would not fire. Couldnt even bump start it.. I brought it home, and i took the moose stator out, put the stock one in, and the bike fired right up. I know it is the stator because the lights work fine running off the battery. Can those stators go bad?

Visit the ThumperTalk Store for the lowest prices on motorcycle / ATV parts and accessories - Guaranteed
  • chadta

Posted July 29, 2008 - 06:02 PM


yes, check the ohms from the brown to the green wire with a meter, its supposed to be like 400 or something, mine went down to 80 and wouldnt start, lucky for me it was still under warranty, electrosport was actually really good about getting things fixed up and even sent me a new one before they got the old one back. good luck

Related Content


2016 YZ450 by CaptainKnobby

Dirt Bike   Dirt Bike Technical Forums   Suspension
  • Hot  59 replies

First Hare scramble tips by dhend8

Dirt Bike   General Dirt Bike Forums   General Dirt Bike Discussion
  • Hot  33 replies

Is it worth it? (Cam and High compression piston) by macgi77

Dirt Bike   Make / Model Specific   Honda   CRF 150/230 F/L
  • Hot  36 replies

100 hrs on 2014 yz450f, shim valves or replace them? by ttr230rider6

Dirt Bike   Make / Model Specific   Yamaha   YZ 400/426/450
  • Hot  79 replies

YZ450F 03 Sparks driving me crazy by SirAttard

Dirt Bike   Make / Model Specific   Yamaha   YZ 400/426/450
  • 5 replies

Join Our Community!

Even if you don't want to post, registered members get access to tools that make finding & following the good stuff easier.

If you enjoyed reading about "" here in the ThumperTalk archive, you'll LOVE our community. Come join ThumperTalk today!

The views and opinions expressed on this page are strictly those of the author, and have not been reviewed or approved by ThumperTalk.