01 426, hot start when cold

No replies to this topic
  • badchad450

Posted June 13, 2008 - 11:15 AM


I searched and didnt find a answer to my question. I know this bike has so many starting treads!

I have had the bike for a while now and have not had a single issue with starting. I have always been able to pull the choke when cold and it fired in 1-2 kicks every time. When hot, pull the hotstart and fired the same 1-2 kicks.

I let it sit for about a week and it will not start cold with the coke, but it fires 1st kick if i pull the hotstart. Runs great and when hot no issues with starting.

I didnt know if this could be something with jetting, valves, or something as easy as the air/fuel mixture.

i plan on checking the valves in another 5 hr of ride time, do i need to do it sooner?

Thanks fellas

Related Content

WR Camshaft Swap Info - last post by jamesm113

WR Camshaft Swap Info

  • 0 replies

100 hrs on 2014 yz450f, shim valves or replace them? by ttr230rider6

Dirt Bike   Make / Model Specific   Yamaha   YZ 400/426/450
  • Hot  79 replies

Need help by Goforaride

Dirt Bike   Dirt Bike Technical Forums   Suspension
  • Hot  68 replies

Chubby dad, looking at bikes , First trip to the orange/black forum ! by Slow_ride

Dirt Bike   Make / Model Specific   KTM   250-530 EXC/MXC/SXC/XC-W/XCR-W (4-Strokes)
  • Hot  28 replies

First Hare scramble tips by dhend8

Dirt Bike   General Dirt Bike Forums   General Dirt Bike Discussion
  • Hot  33 replies

Join Our Community!

Even if you don't want to post, registered members get access to tools that make finding & following the good stuff easier.

If you enjoyed reading about "" here in the ThumperTalk archive, you'll LOVE our community. Come join ThumperTalk today!

The views and opinions expressed on this page are strictly those of the author, and have not been reviewed or approved by ThumperTalk.