06 Yz450f - No Spark!!!! Help!!


4 replies to this topic
  • 970bronco

Posted December 05, 2007 - 05:28 PM

#1

I purchased an 06 and it did start and run when I bought it. Since then I have changed the jets - 45/165 with stock position 4 on the needle. Checked the timing and valves...no adjustment everything looked good. Back together now won't start. Changed the plug won't start. Checked for spark with 3 differnt plugs on every bolt I could get the plug on no spark. Disconnected the kill switch and cleaned the ground and still no spark. I'm figuring it must be a coincidence. The guy I bought it off of did say sometimes it wouldn't start. Figured it was the pilot circuit (which he did have off with a 48 - 3 1/2 turns out.) So....just wondering if anyone has had this problem and if there is a more common failure. Coilpack? Condenser? Thanks for any help. Next step is the shop if I can't get it!!! HELP!!

  • grayracer513

Posted December 05, 2007 - 09:06 PM

#2

There have been some stator failures. Test it according to the manual.

Visit the ThumperTalk Store for the lowest prices on motorcycle / ATV parts and accessories - Guaranteed
  • 970bronco

Posted December 06, 2007 - 02:27 PM

#3

Thanks a bunch for the info. All I have is the basic book. I think I'll pick up a manual. I actually just dropped the bike off out of frustration. Hopefully they come up with something pretty quick on it.
thanks
Lee

  • grayracer513

Posted December 06, 2007 - 03:42 PM

#4

Thanks a bunch for the info. All I have is the basic book. I think I'll pick up a manual. I actually just dropped the bike off out of frustration. Hopefully they come up with something pretty quick on it.
thanks
Lee

The basic book? The big blue one the says owner's service manual? It's all in there. :thumbsup:

  • todds924

Posted December 06, 2007 - 05:22 PM

#5

Thanks a bunch for the info. All I have is the basic book. I think I'll pick up a manual. I actually just dropped the bike off out of frustration. Hopefully they come up with something pretty quick on it.
thanks
Lee


I had an 06 in the shop today with this same problem. It was the stator. This is only the second one i've seen in a couple years with this problem. I have seen bad plug cap/coils a couple times also.





Related Content

Forums
Photo

James Stewart back on a YZ450F by YamaLink


Dirt Bike   Special Interest Forums   Pro Racing
  • Hot  47 replies
Forums
Photo

Chubby dad, looking at bikes , First trip to the orange/black forum ! by Slow_ride


Dirt Bike   Make / Model Specific   KTM   250-530 EXC/MXC/SXC/XC-W/XCR-W (4-Strokes)
  • Hot  28 replies
Forums
Photo

2016 YZ450 by CaptainKnobby


Dirt Bike   Dirt Bike Technical Forums   Suspension
  • Hot  59 replies
Forums
Photo

Should I buy this bike? help....... by Numsa Hul


Dirt Bike   General Dirt Bike Forums   What bike should I buy?
  • * * * * *
  • 10 replies
Forums
Photo
Supercross

Wilson the Blue Privateer by jetfuel


Dirt Bike   Special Interest Forums   Pro Racing
  • Hot  50 replies
 
x

Join Our Community!

Even if you don't want to post, registered members get access to tools that make finding & following the good stuff easier.

If you enjoyed reading about "" here in the ThumperTalk archive, you'll LOVE our community. Come join ThumperTalk today!

The views and opinions expressed on this page are strictly those of the author, and have not been reviewed or approved by ThumperTalk.