my pig won´t start


5 replies to this topic
  • banshee power

Posted November 24, 2007 - 06:31 AM

#1

hi people.
My bike won't start.
the carburettor is ok.
but i think the problem is electrical.
after i kickstarted lots of times she tries to start,but without sucess.
all she does is backfire and nothing.
i don´t now were to start looking for the problem.
could it the cdi or the ignition coil?
many thank´s from portugal.

  • philipstjohn

Posted November 24, 2007 - 07:19 AM

#2

hi people.
My bike won't start.
the carburettor is ok.
but i think the problem is electrical.
after i kickstarted lots of times she tries to start,but without sucess.
all she does is backfire and nothing.
i don´t now were to start looking for the problem.
could it the cdi or the ignition coil?
many thank´s from portugal.


A few more clues and we might be able to help you. What bike and year, when was the last time you had her fired up, have you checked for spark?
:thumbsup:

  • Jon-D

Posted November 24, 2007 - 07:20 AM

#3

for electrical, you cannot check the CDI, only eliminate everything else first. get a hold of a manual and ohm out the coil, stator, trigger, spark plug wire and compare the results to the tolerances. if you don’t have a manual, try a search on this form; people may have already posed electrical tolerances from their own troubleshooting experiences. also consider changing out your spark plug if you have not done so already (eliminate that item), and lastly, check your valve clearances. out of spec valves makes starting difficult.

Hope this helps.

Visit the ThumperTalk Store for the lowest prices on motorcycle / ATV parts and accessories - Guaranteed
  • Krannie McKranface

Posted November 24, 2007 - 12:22 PM

#4

Wait, back up: How do you know it''s not the carb?
The most common starting issue for XR/L's is old gas and/or a clogged piliot jet.

  • banshee power

Posted November 24, 2007 - 02:13 PM

#5

hi guys.
the problem is this: the bike was runing great, but i was lubing the wiring and accidentally switch the green and yelow wire that cames from the strator.
and after that my pig won´t start.
my bike is a honda xr 600r duall sport from 1995 and comes without battery only strator (europe version).
what should i look for to solve the problem.
any help please.
best regards.

  • banshee power

Posted November 24, 2007 - 02:26 PM

#6

ops. i was just forgeting that i adjust the cylinder head valves to and it ran fine. so i don´t now if the problem is from the valves or electrical.
tank´s





Related Content

Forums
Photo

93 xr650l Restoration Project by Zigster


Dirt Bike   Make / Model Specific   Honda   XR600/650
  • 17 replies
Forums
Photo

Fell Off Trailer by usafxr


Dirt Bike   Make / Model Specific   Honda   XR600/650
  • Hot  43 replies
Forums
Photo

Post Apocalypse, ThumperTalk style! by Justin Pearson


Dirt Bike   General Dirt Bike Forums   General Dirt Bike Discussion
  • Hot  35 replies
Forums
Photo
Washington

Cle Elum Sunday 5/29: Looking for dual sport tips by TigerTanker


Dirt Bike   Dirt Bike Regional Discussion   Northwest
  • Hot  32 replies
Reviews

Honda XR650L 2017 by Chris.GVS


Honda XR650L 2017
  • - - - - -
  • 0 reviews
 
x

Join Our Community!

Even if you don't want to post, registered members get access to tools that make finding & following the good stuff easier.

If you enjoyed reading about "" here in the ThumperTalk archive, you'll LOVE our community. Come join ThumperTalk today!

The views and opinions expressed on this page are strictly those of the author, and have not been reviewed or approved by ThumperTalk.