Wierd Pulsing Sound!!

1 reply to this topic
  • 426 boy

Posted November 20, 2007 - 01:49 PM


I just put a new head gasket on my 02 yz426f and had the cylinder off also to check the piston which was 15 hours old and it was sweet. then i put it all bac togethor and timed and started it. when i ride it, it now has a faint pulsing sound through the tank of the piston doing its strokes. when its hard on the gas it sounds perfectly in tune but when decelerating its making the noise. Any ideas??

i had the head plained bout half a mm when i put new head gasket on.

Runs perfectly

Visit the ThumperTalk Store for the lowest prices on motorcycle / ATV parts and accessories - Guaranteed
  • grayracer513

Posted November 20, 2007 - 02:50 PM


Sounds like the breather hose isn't attached to the cam cover.

Related Content


100 hrs on 2014 yz450f, shim valves or replace them? by ttr230rider6

Dirt Bike   Make / Model Specific   Yamaha   YZ 400/426/450
  • Hot  79 replies

yz250x vs 450 4t comparisons (preferably desert riding) needed by JakeNorthrupYZ450F

Dirt Bike   Make / Model Specific   Yamaha   Yamaha 2-Stroke
  • 9 replies

YZ450F 03 Sparks driving me crazy by SirAttard

Dirt Bike   Make / Model Specific   Yamaha   YZ 400/426/450
  • 5 replies

Need help by Goforaride

Dirt Bike   Dirt Bike Technical Forums   Suspension
  • Hot  68 replies

Chubby dad, looking at bikes , First trip to the orange/black forum ! by Slow_ride

Dirt Bike   Make / Model Specific   KTM   250-530 EXC/MXC/SXC/XC-W/XCR-W (4-Strokes)
  • Hot  28 replies

Join Our Community!

Even if you don't want to post, registered members get access to tools that make finding & following the good stuff easier.

If you enjoyed reading about "" here in the ThumperTalk archive, you'll LOVE our community. Come join ThumperTalk today!

The views and opinions expressed on this page are strictly those of the author, and have not been reviewed or approved by ThumperTalk.