99 YZ400f Backfiring and Lingering Idle


3 replies to this topic
  • Gizler00

Posted May 05, 2007 - 08:48 PM

#1

My 400f backfires when you let off the throttle from a rev and it will hang high for a second or two before dropping down to idle. Now i have been told that this might me an air leak but im not sure. I also have a hard time starting the bike. I kicked it today for about 15 min straight and no start just backfired two times. Im not sure if its out of timing or not. I also need to check to see what size jets I have in it. Any help or suggestions would be great.
Thanks

  • Florida_426

Posted May 06, 2007 - 12:13 PM

#2

If the valves are in spec I'd agree with an air leak or that it is jetted really lean. I had air leak problems in 03 and since then I have kept an eye on things related to intake and the intake bell's o-ring.

Bill

Visit the ThumperTalk Store for the lowest prices on motorcycle / ATV parts and accessories - Guaranteed
  • Gizler00

Posted May 06, 2007 - 03:36 PM

#3

Thanks for the reply and the advice. I am going to tear into the carb this week and see whats going on. I checked the timing earlier today and it is correct. I think that the carb is clogged up with something. Thanks for all the help.

  • grayracer513

Posted May 06, 2007 - 03:42 PM

#4

You could be right, but don't overlook your valve clearance.





Related Content

 
x

Join Our Community!

Even if you don't want to post, registered members get access to tools that make finding & following the good stuff easier.

If you enjoyed reading about "" here in the ThumperTalk archive, you'll LOVE our community. Come join ThumperTalk today!

The views and opinions expressed on this page are strictly those of the author, and have not been reviewed or approved by ThumperTalk.