bike sometimes stalls when going wide open

6 replies to this topic
  • 02yzrider

Posted April 07, 2007 - 06:16 PM


I am new to the forum and would appreciate any help I can get. I have a 2002 yz426f. Recently, I was riding and at low rpms when I try to go wide open fairly quickly the bike stalls or almost stalls out. What is the problem? Is it anything to worry about?

  • YamahaYZ426F

Posted April 07, 2007 - 06:27 PM


Its called boging when and its happens to me once in a while its happened today but i was running rich becuase i rode my bike after i cleaned the air filter bad idea :worthy: but its nothing really big to worry about and i know of a couple ways to stop it frome bogging u can put a boysen quickshot accelerator pump cover i heard that helps and also there is a free mod u can do ur self to make it quiet bogging but i forget what it is if u really whant to know what it is called i could look it up for u real quick just pm if u whant to know more hoped i helped and good luck :ride: :thumbsup:

  • buzzgrizz

Posted April 07, 2007 - 06:55 PM


Had the same problem with my KTM the other day. I changed the plug but I really think I got some bad gas. No problems since I changed plug and gas.

Visit the ThumperTalk Store for the lowest prices on motorcycle / ATV parts and accessories - Guaranteed
  • rexbond007

Posted April 07, 2007 - 09:11 PM


ambient Temperture is warmer, lean out your jets, your main jet is too rich

  • 02yzrider

Posted April 08, 2007 - 10:27 AM


Ok. thanks for all the info.

  • TexN343

Posted April 08, 2007 - 05:23 PM


sounds like a lean stall to me. Not enough fuel delivered fast enough by the AP squirt so it dies. I have heard wiring the AP helps. If it were to bog you would hear a "whooa whooa" noise first. If it's a lean stall it just dies when you blip the throttle W.O. try rolling on the throttle. I find the lean stall happens when the rear wheel has little traction. I have done this many times in mud trying to roost the guy behind me.

  • CaptainKnobby

Posted April 08, 2007 - 06:02 PM


I had tahat problem on my 06 450f>>> went up to a 48 pilot stayed with my 165 main and put the clip on the jet needle in the #4 position!!!!! That cured the bog

Related Content


yz400f throttle bog by yz400fmaniac

Dirt Bike   Make / Model Specific   Yamaha   YZ 400/426/450
  • * * * * *
  • Hot  28 replies
WR Camshaft Swap Info - last post by jamesm113

WR Camshaft Swap Info

  • 0 replies

100 hrs on 2014 yz450f, shim valves or replace them? by ttr230rider6

Dirt Bike   Make / Model Specific   Yamaha   YZ 400/426/450
  • Hot  79 replies

YZ450F 03 Sparks driving me crazy by SirAttard

Dirt Bike   Make / Model Specific   Yamaha   YZ 400/426/450
  • 5 replies

Snake pit oct 30th by The Anvil

Dirt Bike   Dirt Bike Regional Discussion   California
  • Hot  106 replies

Join Our Community!

Even if you don't want to post, registered members get access to tools that make finding & following the good stuff easier.

If you enjoyed reading about "" here in the ThumperTalk archive, you'll LOVE our community. Come join ThumperTalk today!

The views and opinions expressed on this page are strictly those of the author, and have not been reviewed or approved by ThumperTalk.