400f clutch problem


3 replies to this topic
  • taggart400f

Posted October 29, 2006 - 08:37 AM

#1

need advice on why my clutch won't dis-engage. seems as if the pushrod assembly doesn't make contact with pressure plate until 3/4's out. Any advice is good advice thanks

  • XR250_RIDER_14

Posted October 29, 2006 - 08:42 AM

#2

adjust your clutch cable.

Visit the ThumperTalk Store for the lowest prices on motorcycle / ATV parts and accessories - Guaranteed
  • taggart400f

Posted October 29, 2006 - 08:48 AM

#3

disconnected cable can manualy turn shaft to actuate pushrod, also have clutch cover off to watch pushrod does not contact plate until very end of throw

  • grayracer513

Posted October 29, 2006 - 10:12 AM

#4

That's not that abnormal. There is a lot of free travel in the actuator/push rod, which is why your cable is adjustable. You could have a damaged or missing release bearing on the outer push rod, or a missing push rod separator ball, however..

If you can't get the clutch to release cleanly enough to find neutral at an idle, and all the free play is set up correctly, you may have a grooved basket or warped plates.





Related Content

 
x

Join Our Community!

Even if you don't want to post, registered members get access to tools that make finding & following the good stuff easier.

If you enjoyed reading about "" here in the ThumperTalk archive, you'll LOVE our community. Come join ThumperTalk today!

The views and opinions expressed on this page are strictly those of the author, and have not been reviewed or approved by ThumperTalk.