yzf 426 5th gear probs


3 replies to this topic
  • mar1

Posted May 12, 2006 - 01:11 AM

#1

i have a yzf 426 with a 5th gear problem it goes into 5th gear but does not accelerate it just grinds away can anyone help?

  • Raceman

Posted May 12, 2006 - 01:29 AM

#2

shift fork bent maybe?? i used to have a problem like that and that was the answer...

Visit the ThumperTalk Store for the lowest prices on motorcycle / ATV parts and accessories - Guaranteed
  • Robbo66

Posted May 12, 2006 - 02:34 AM

#3

I'd say 5th is missing. If not, it's the shifter fork.

  • odlaw19

Posted May 12, 2006 - 08:06 AM

#4

try putting the bike into 5th when the engine isnt running and turn the engine over by hand.

as said above, could be shift fork. I had problems with 4th in my 426 - dogs worn and teeth missing!

does your bike have a magnetic drain plug? Check for large bits of metal when you dump the oil.


Waldo





Related Content

Reviews

Yamaha YZ450F 2017 by Chris.GVS


Yamaha YZ450F 2017
  • - - - - -
  • 0 reviews
Wiki
WR Camshaft Swap Info - last post by jamesm113

WR Camshaft Swap Info


Articles
  • 0 replies
Forums
Photo

Chubby dad, looking at bikes , First trip to the orange/black forum ! by Slow_ride


Dirt Bike   Make / Model Specific   KTM   250-530 EXC/MXC/SXC/XC-W/XCR-W (4-Strokes)
  • Hot  28 replies
Forums
Photo

Snake pit oct 30th by The Anvil


Dirt Bike   Dirt Bike Regional Discussion   California
  • Hot  293 replies
Forums
Photo

Megabomb Fitment by 288yz450


Dirt Bike   Make / Model Specific   Yamaha   YZ 400/426/450
  • 1 reply
 
x

Join Our Community!

Even if you don't want to post, registered members get access to tools that make finding & following the good stuff easier.

If you enjoyed reading about "" here in the ThumperTalk archive, you'll LOVE our community. Come join ThumperTalk today!

The views and opinions expressed on this page are strictly those of the author, and have not been reviewed or approved by ThumperTalk.