Decel to idle question


2 replies to this topic
  • odonnks

Posted March 05, 2006 - 04:51 PM

#1

Ok, It a new 06 WR450.
Free mods completed, runs very well except for bog if throttle is blipped. I'll be working on the jetting this wek.

The question : When I let off the throttle and coast in gear into a turn or gear down hill the engine runs at what I can only describe as high idle. If I pull the clutch it'll rundown to the RPM I set as idle wit the adjustment.

I'm not sure it this is normal with the ACV as shipped and AIS still installed but I don't really like it. I'd prefer to have the engine compression help slow me down.

Has anyone else experienced this?

Thanks

Visit the ThumperTalk Store for the lowest prices on motorcycle / ATV parts and accessories - Guaranteed
  • old man dan

Posted March 05, 2006 - 05:23 PM

#2

I'd get the jetting dialed before worrying about the idle issue, it might just go away when you get it set up. The idle is pretty high on these engines anyway. (1900)

  • odonnks

Posted March 11, 2006 - 04:20 AM

#3

You were right, after jetting adjustments and AIS removal the 'problem' is gone.

Thanks!




 
x

Join Our Community!

Even if you don't want to post, registered members get access to tools that make finding & following the good stuff easier.

If you enjoyed reading about "" here in the ThumperTalk archive, you'll LOVE our community. Come join ThumperTalk today!

The views and opinions expressed on this page are strictly those of the author, and have not been reviewed or approved by ThumperTalk.