hole in my carb??


3 replies to this topic
  • beniflas

Posted January 31, 2006 - 02:48 PM

#1

hey guys I have an 02 426 that was cutting out when I would get on the throttle. It was almost like if I was hitting the rev limiter, but not that drastic. It would idle fine except like I said when I would get on the throttle. I replaced the plug, cleaned the air filter and took the carb apart to clean it. When I took the float chamber cover off I noticed a small hole with jagged edges in the float bowl. How could this have happened? Is this the cause of my problems?

http://img.photobuck...96/DSC00065.jpg
http://img.photobuck...96/DSC00066.jpg

  • grayracer513

Posted January 31, 2006 - 03:55 PM

#2

That looks like a casting shift or porosity rather than something that belongs there. Get some carb spray in there and see if it comes out someplace else. If it does, I'm almost certain that it doesn't belong there. Maybe one of the carb gurus on the jetting forum will know off the top of his head.

Visit the ThumperTalk Store for the lowest prices on motorcycle / ATV parts and accessories - Guaranteed
  • beniflas

Posted February 01, 2006 - 12:55 AM

#3

Yeah, I sprayed some carb cleaner in there and a little bit of gunk came out. I really couldn't tell if the carb cleaner came out anywhere else. I realized I shouldv'e posted this in the jetting forum, I'll repost in there. Thanks.

  • sleslie17

Posted December 16, 2007 - 08:28 PM

#4

hey guys I have an 02 426 that was cutting out when I would get on the throttle. It was almost like if I was hitting the rev limiter, but not that drastic. It would idle fine except like I said when I would get on the throttle. I replaced the plug, cleaned the air filter and took the carb apart to clean it. When I took the float chamber cover off I noticed a small hole with jagged edges in the float bowl. How could this have happened? Is this the cause of my problems?

http://img.photobuck...96/DSC00065.jpg
http://img.photobuck...96/DSC00066.jpg


I am glad I saw your post. I saw the same thing and posted pictures in the W250 FORUM. I now know it is a factory problem. I thought it looked like a tap broke through - it lines up w/ the screw on the opposite side.

Cheers,
Shawn





Related Content

Forums
Photo
Motocross

Thinking about Yamaha 250... by Arctic Pride


Dirt Bike   Special Interest Forums   Pro Racing
  • Hot  491 replies
Wiki
WR Camshaft Swap Info - last post by jamesm113

WR Camshaft Swap Info


Articles
  • 0 replies
Forums
Photo

Is it worth it? (Cam and High compression piston) by macgi77


Dirt Bike   Make / Model Specific   Honda   CRF 150/230 F/L
  • Hot  36 replies
Forums
Photo

yz250x vs 450 4t comparisons (preferably desert riding) needed by JakeNorthrupYZ450F


Dirt Bike   Make / Model Specific   Yamaha   Yamaha 2-Stroke
  • 9 replies
Forums
Photo

Snake pit oct 30th by The Anvil


Dirt Bike   Dirt Bike Regional Discussion   California
  • Hot  293 replies
 
x

Join Our Community!

Even if you don't want to post, registered members get access to tools that make finding & following the good stuff easier.

If you enjoyed reading about "" here in the ThumperTalk archive, you'll LOVE our community. Come join ThumperTalk today!

The views and opinions expressed on this page are strictly those of the author, and have not been reviewed or approved by ThumperTalk.