failing cdi...


3 replies to this topic
  • norcalmoto

Posted November 24, 2005 - 07:37 PM

#1

What are some symptoms of a failing or bad CDI??? I believe it is my problem.

  • Diode663

Posted November 25, 2005 - 10:33 AM

#2

Have you checked all the sensors?
A CDI is solid state, it cant wear out. It can however just go.
There is a great chance it is not your cdi that is the problem as I went throught the same thing and it turned out to be a melted piston.

Heres what you do:
if its good then move on to the next step
Check spark
Check all couplers and leads
Check Engine stop button
Check Ignition coil
Check the magneto coils
Check the nutral switch (doesnt matter so much as ppl just unplug it)
And finaly if None of these are out of spec then you replace the CDI

But dont be a dumbass like me and buy one unless you are absolutely 100% certain the problem doesnt lie in the fuel system or the motor.
My problem turned out to be a melted piston and stumped the hell out of me cause it still had compression. So I bought a big gun rev box cause I was almost certain that was it and it wasnt blew 130 bucks.
Let me know if you need to know the specs on the coils and such.

Visit the ThumperTalk Store for the lowest prices on motorcycle / ATV parts and accessories - Guaranteed
  • moto1020

Posted November 25, 2005 - 10:00 PM

#3

If it's not starting or starting hard check valves to rule them out.

  • Fizz

Posted November 26, 2005 - 01:15 AM

#4

I believe it is my problem.


perhaps i would be easier if we new your problem to? :applause:





Related Content

 
x

Join Our Community!

Even if you don't want to post, registered members get access to tools that make finding & following the good stuff easier.

If you enjoyed reading about "" here in the ThumperTalk archive, you'll LOVE our community. Come join ThumperTalk today!

The views and opinions expressed on this page are strictly those of the author, and have not been reviewed or approved by ThumperTalk.